Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan

2
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de sint-jakobsvruchten uit de diepvriezer.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Strooi de hazelnoten en de bulgur op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet 10 minuten in de oven. Haal ze uit de oven. Leg de hazelnoten op een propere handdoek en wrijf erover tot het vel loskomt en hak ze. Giet de bulgur in een kom met 8 cl bouillon. Laat de bulgur wellen en roer af en toe. Doe de bulgur en de gehakte hazelnoten in een anti-aanbakpan, kruid met peper en laat de mengeling een vijftal minuten uitdrogen terwijl je roert. Hou warm.
  • 3 Schil de gember. Verhit de rest van de bouillon. Voeg de saffraan toe, zet het vuur uit en laat intrekken. Mix de gember, de saffraanbouillon en de mengeling van 4 oliën. Breng op smaak met zout en hou warm.
  • 4 Schil het stuk daikon. Snij het doormidden in de lengte en snij beide stukken in kleine schijfjes. Breng op smaak met zout.
  • 5 Maak voorzichtig een insnijding in de vorm van een kruis in beide zijden van de sint-jakobsvruchten. Kruid met peper en zout. Verhit de olie en de boter in een grote pan. Leg de sint-jakobsvruchten erin en houd voldoende ruimte ertussen. Bak ze 2 minuten aan elke zijde.
  • 6 Verwarm de borden op 60°C in de oven. Leg de schijfjes daikon op de borden, bestrooi ze met het mengsel van gebrande hazelnoten en tarwe en leg de sint-jakobsvruchten op deze mengeling. Dien onmiddellijk op met de emulsie van gember en saffraan.

Gebakken sint-jakobsvruchten, gebrande hazelnoten en tarwe, emulsie van gember en saffraan is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept