Gepocheerde eieren met citroengras op een bedje van prei met een vinaigrette van citroen en sesamolie

4
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de prei schoon een stoof hem lichtjes tot hij glazig ziet.
  • 2 Maak nu de vinaigrette klaar: meng het sap van de citroen met een flinke eetlepel mosterd en peper en zout. Terwijl je dit flink losklopt voeg je er beetje bij beetje de olijf-, koolzaad- en sesamolie aan toe. Pas de dosissen gerust aan naar eigen smaak.
  • 3 Om het gepocheerd 100% zeker te laten lukken, vet je het midden van een stuk plastic folie in met olie. Leg dat op een kommetje en breek het ei daarin. Voeg peper, zout en een stukje vers citroengras toe. Knoop de plastic folie nu dicht tot een gesloten buideltje. Herhaal dit voor alle eieren. Dompel de eieren nu 2 à 3 minuten onder in een pot kokend water, afhankelijk van de grootte van de eieren.
  • 4 Maak de folie heel voorzichtig los en plaats het ei op een bedje van de gestoofde prei. Besprenkel met de vinaigrette.

Gepocheerde eieren met citroengras op een bedje van prei met een vinaigrette van citroen en sesamolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept