Kippenblokjes met citroen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kippenhaasjes in grote blokjes. Verwarm de boter en 2 eetlepels olie in een grote sauteuse en bak de kippenblokjes goudbruin op vrij hoog vuur.
  • 2 Leg ze op een schaal, schenk 2 eetlepels olijfolie in de sauteuse en stoof de tijm en de geperste lookteentjes 2 min. op heel zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 min., giet er dan de witte wijn bij en roer de bakresten goed los. Voeg het water en het verkruimelde bouillonblokje toe, laat voor de helft inkoken op vrij hoog vuur.
  • 3 Voeg 3 eetlepels citroensap en de kippenblokjes toe, laat 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Dien warm op, afgewerkt met partjes citroen. Serveer met gebakken aardappelen en een slaatje.

Kippenblokjes met citroen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kippenblokjes met champignons en dragon
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marinade voor varkensvlees en ander wit vlees
Bijgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse tortillaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept