Kippenbrochettes met satésaus

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Neem een schaal en meng er 10 cl kokosmelk, de kurkuma en het kerriepoeder in. Wentel de in reepjes gesneden kipfilets goed in deze marinade, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  • 2 Laat de stukjes kip uitlekken en rijg ze in bochten op brochettestokjes. Smeer ze in met olie en bak ze goudbruin in 2 grote pannen op middelhoog vuur. Kruid met een beetje zout.
  • 3 Mix de pindanoten ondertussen met 30 cl kokosmelk.
  • 4 Verwarm 1 eetlepel olie in een steelpan en bak er de currypasta in aan op zacht vuur. Voeg de suiker toe (of de Phad Thai sauce), de fish sauce, het limoensap en het pindamengsel. Verwarm zacht en al roerend tot de saus indikt.
  • 5 Dien de brochettes op met de saus. Serveer met Thaise rijst en komkommersalade.

Kippenbrochettes met satésaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vegetarische nasi met satésaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sperziebonen met spek en satésaus
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampibrochette met satésaus
35 min Snack
Bekijk recept
Scampibrochettes met satésaus
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Indische rijstsalade
35 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kippenbrochettes met zoete aardappel en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bento: Kippenbrochettes teriyaki
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
kippenbrochette met gevulde aubergine
85 min Hoofdgerecht
Bekijk recept