Gepocheerde vijgen met honing en limoen

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de vijgen in een kleine kookpan, samen met de honing, de witte wijn, een beetje water en de geblancheerde schillen van een groene citroen evenals het sap ervan.
  • 2 Breng aan de kook en laat 10 min. verder koken op een zacht vuurtje. Keer de vijgen vervolgens om en laat ze nog eens 10 min. koken. (Je kan het kookvocht bewaren of reduceren tot een mooie textuur zoals stroop).
  • 3 De vijgen zijn evengoed warm als koud te eten, met een bol vanille-ijs.

Gepocheerde vijgen met honing en limoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept