Lasagne met ricotta, spinazie en pesto

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Doe de olie in een grote pan en stoof de bevroren spinazieblokjes op zacht vuur. Verhoog het vuur wanneer ze ontdooid zijn en stoof ze op vrij hoog vuur tot al het vocht verdampt is.
  • 3 Bak het ciabattabrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Meng de bechamel met de pesto en zet 200 g in een kom opzij.
  • 5 Giet de rest bij de spinazie, maar neem de pan van het vuur. Voeg de ricotta toe, meng en breng op smaak met peper en zout.
  • 6 Strijk een beetje bechamel met pesto egaal uit over de bodem van een vierkante ovenschaal en leg er 2 lasagnevellen op. Bestrijk met 1/5 van de spinazie, bedek met 2 lasagnevellen, vervolgens spinazie, … en eindig met een laag lasagnevellen Verdeel hierover de rest van de bechamel met pesto. Dek de schaal af met aluminiumfolie, maar zorg dat de folie de saus niet raakt. Zet 15 min in de oven.
  • 7 Verwijder de folie, bestrooi de lasagne met parmezaan en laat nog 15 min verder bakken.
  • 8 Serveer warm met ciabatta.

Lasagne met ricotta, spinazie en pesto is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusilli met ricotta en pesto
Bekijk recept

Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige lasagne met chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept