Licht taartje met zachte tofu, pruimencoulis en hazelnootolie

6
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Klop de tofu tot je een olieachtige en homogene massa krijgt.
  • 3 Breek de eieren in een grote holle kom en klop ze met wat suiker. Voeg de tofu, het vanillepoeder en de hazelnootolie toe. Meng alles. Voeg het bakpoeder, het zout, de bloem en het maanzaad toe. Meng alles.
  • 4 Bedek een taartvorm met bakpapier en stort het deeg erin. Schuif in de oven voor 25 minuten. Prik de taart met een houten stokje om de baktijd na te gaan: het stokje moet droog uit de taart komen. Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen in de vorm.
  • 5 Verwijder de pitten van de pruimen en snijd de pruimen in grote stukken. Meng ze met de poedersuiker en het citroensap.
  • 6 Serveer. Versier de stukken taart met pruimencoulis.

Licht taartje met zachte tofu, pruimencoulis en hazelnootolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Hazelnootchoco van het huis
10 min
Bekijk recept
Salade met bleu de Gex
20 min
Bekijk recept
Platbrood met ricotta en vijgen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Tofu met paddestoelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Radijssalade met sinaasappel en abrikozen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes met kaneel-limecrème
15 min Nagerecht
Bekijk recept