Lichte trifle met rabarber

6
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een steelpan de suiker met de in kleine blokjes gesneden rabarber, laat 1 uur rusten. Laat de gelatine in koud water weken.
  • 2 Laat de rabarberblokjes ongeveer 5 min. op middelhoog vuur stoven tot ze zacht zijn. Laat ze even uitlekken, maar vang de siroop op in een kom. Zet 120 g rabarbercompote opzij. Roer de uitgeknepen gelatine door de resterende, warme compote. Meng en giet in een heel koude schaal en zet 30 min. in de koelkast.
  • 3 Doe de yoghurt bij de koude compote, spatel er dan de opgeklopte room door.
  • 4 Verdeel de in stukjes gebroken boudoirkoekjes over 6 glazen en besprenkel met de opgevangen siroop. Lepel daarop de rabarbermousse, voeg de 120 g opzij gezette compote toe, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
  • 5 Serveer koel.

Lichte trifle met rabarber is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept

Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept