Salade van dungesneden groenten en fruit

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de sugarsnaps 2 à 3 min in een ruime hoeveelheid kokend water. Laat ze afkoelen in ijswater, zo behouden ze hun mooie groene kleur. Open en halveer ze.
  • 2 Snijd de courgettes, de wortel en de gele biet in fijne sneetjes met behulp van een mandoline.
  • 3 Vermeng de sneetjes met de parmigianoschilfers.
  • 4 Maak de vinaigrette. Rasp de zeste van de citroen en de sinaasappel en pers beide vruchten. Snijd de granaatappel in 2 en pers de ene helft. Haal uit de andere helft de pitten door met een houten lepel op de onderkant te slaan.
  • 5 Schil en rasp de gember. Meng de vruchtensappen met de gember, de granaatappelpitjes, de olijfolie, de suiker en peper en zout.
  • 6 Schik de rode vruchten en de groenten op een grote schaal, bestrooi met de fijngehakte kruiden en de vinaigrette. Laat 5 min marineren alvorens deze smaak- en vitaminebom op te dienen.

Salade van dungesneden groenten en fruit is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept