Rijstsalade met ham en ananas

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng minstens 50 cl gezouten water aan de kook in een steelpan. Strooi er de rijst in, roer, dek af en laat 10 minuten op heel zacht vuur koken.
  • 2 Schil ondertussen het stukje ananas, verwijder het harde kerndeel en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe ze in een slakom, voeg de ontpitte en in kleine stukjes gesneden halve komkommer toe, evenals de hamreepjes en de koriander.
  • 3 Rasp een beetje schil van de citroen (1 koffielepel) en pers 3 eetlepels sap uit de vrucht. Doe het sap en de geraspte schil in een kommetje, voeg de mayonaise toe en meng goed.
  • 4 Giet de gare rijst af in een fijne zeef en spoel goed onder koud water (tot de rijst is afgekoeld). Laat de rijst goed uitlekken en doe bij in de slakom. Voeg ook de saus toe en meng.
  • 5 Dien koel op. Serveer de gehakte pindanoten apart.

Rijstsalade met ham en ananas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rozerode rijstsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept