Salade van witte boontjes en asperges met streekham

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat van de dag tevoren de droge witte bonen weken in koud water.
  • 2 Laat de bonen 's anderendaags uitlekken en kook ze in ongezouten kokend water samen met het laurierblad en 1 heel gepeld teentje look. De bonen moeten mals zijn.
  • 3 Verwijder de voeten van de witte asperges. Schil ze.
  • 4 Snij ze in de lengte in twee en dan in vier.
  • 5 Hak de sjalot en 1 teentje look fijn.
  • 6 Fruit ze 5 min. op een zacht vuur in olijfolie.
  • 7 Doe daarbij de asperges en het water.
  • 8 Doe er zout en peper bij en zet er een deksel op.
  • 9 Laat 15 min. koken op een zacht vuur. 1
  • 0 Prik in de asperges om te controleren of ze gaar zijn. 1
  • 1 Laat de witte bonen uitlekken, voeg ze bij de asperges. 1
  • 2 Snij de gerookte hoeveham in fijne reepjes en voeg ze bij de bereiding. 1
  • 3 Laat 5 min. al roerend koken. Giet in een grote schotel. 1
  • 4 Maak een vinaigrette met de koolzaadolie, het citroensap, zout en peper. 1
  • 5 Giet deze vinaigrette over de salade. 1
  • 6 Doe er de fijngehakte blaadjes van de bladpeterselie bij. 1
  • 7 Roer om en dien op.

Salade van witte boontjes en asperges met streekham is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Croque monsieur
15 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept