Balletjes met uien op Marokkaanse wijze

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Verwijder het vel van de merguezworstjes. Meng het merguezvlees in een grote kom met het rundergehakt en 3 eetlepels gehakte koriander. Breng op smaak met peper en zout. Rol balletjes ter grootte van een pingpongbal en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 15 minuten in de oven bakken.
  • 3 Snipper intussen de uien fijn. Verwarm de olie in een sauteuse en stoof de uien met de ras-el-hanout gedurende 5 minuten op zacht vuur. Bestrooi met bloem, roer 1 minuut, voeg dan 40 cl water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Laat zachtjes sudderen.
  • 4 Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.
  • 5 Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met 2 eetlepels gehakte koriander. Serveer warm met brood en een wortelsalade.

Balletjes met uien op Marokkaanse wijze is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept