Cassoulet

6
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de dag voordien de gedroogde bonen in een grote hoeveelheid koud water.
  • 2 Giet de volgende dag het water weg en doe de boontjes in een grote kookpot. Giet er warm water over zodat ze 3 cm onder water staan. Voeg er de fijngesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de tijm, de laurierblaadjes, de kruidnagels en het tomatenconcentraat aan toe. Dek af en laat gedurende 45 min op een zacht vuurtje sudderen.
  • 3 Verwarm de oven voor op th 5 – 150 °C.
  • 4 Snijd de plakken gerookt spek in twee en gril ze in de pan, zonder vetstof. Haal ze uit de pan en gril de worsten samen met het gezouten spek met het ganzenvet.
  • 5 Voeg de eendenbillen en het gegrilde vlees toe in de kookpot, samen met de gepelde, volledige teentjes knoflook. Strooi er zout en peper over. Verwijder eventueel een beetje vloeistof met een soeplepel en houd het bij in een slakom. Dek af en laat 3u bakken in de oven. Kijk regelmatig het peil van de vloeistof na en voeg indien nodig een beetje toe.

Cassoulet is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Cassoulet met wintergroenten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse cassoulet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet terrine
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Cassoulet met wintergroenten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse cassoulet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet terrine
35 min Voorgerecht
Bekijk recept