Pizza met merguez en rode bonen

3
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de bollen pizzadeeg op een groot bord en dek ze losjes af met een propere keukenhanddoek. Laat 30 min rijzen in een warme omgeving.
  • 2 Snij de rode uien in dikke ringen en smeer ze aan beide kanten lichtjes in met olie. Prik enkele gaatjes in de worstjes. Gril de uiringen en de worstjes op de barbecue.
  • 3 Leg de bollen pizzadeeg op het met bloem bestoven werkblad. Maak ze plat en rek ze uit met de handen (vermijd de deegrol). Laat nog 10 min rijzen.
  • 4 Spoel intussen de rode bonen goed onder koud water en laat ze uitlekken. Scheur de mozzarella in kleine stukken. Snij de merguezworstjes in schijfjes.
  • 5 Schuif de pizzabodems op het barbecuerooster (niet te warme houtskool en rooster op de hoogste stand) en neem ze er meteen af wanneer de onderkant gegrild is.
  • 6 Draai ze om en smeer ongeveer 3 eetlepels tomatensaus uit over elke bodem. Verdeel er de rode bonen over, de merguezworstjes, de rode uiringen en de mozzarella. Bestrooi met gedroogde oregano en leg ze terug op de barbecue. Sluit het deksel en laat ze ongeveer 5 min bakken.
  • 7 Bestrooi met verse oregano en serveer meteen.

Pizza met merguez en rode bonen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Bruinebonensoep
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept