Gravlaks - Gravet Laks

6
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de zalm af met koud water en laat hem drogen. Hak de helft van de dille fijn.
  • 2 Leg de zalm met het vel naar onder in een schotel. Bestrooi met zout, suiker en met de gemalen venkel. Wrijf elk ingrediënt goed in de zalm in. Bestrooi met dille. Dek af en zet in de koelkast.
  • 3 Laat de vis 1 à 2 dagen marineren. Verwijder regelmatig het water dat eruit zal komen.
  • 4 Spoel de vis af en droog hem goed af vooraleer op te dienen. Hak ½ bosje dille fijn en strooi dat over de vis. Snijd de vis in fijne plakjes.
  • 5 Meng de mosterd, de bruine suiker en ½ bosje fijngehakte dille om de saus te maken.
  • 6 Dien op met donker brood.

Gravlaks - Gravet Laks is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gravet Laks (gemarineerde Zalm)
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gravet Laks (zweden)
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Kokt Laks
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gravad Laks
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Gravlaks
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept