Granita van rode vruchten met porto en rode wijn

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de rode wijn in een steelpan en voeg er de suiker en tijm aan toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 10 min. sudderen op een zacht vuurtje. Laat afkoelen.
  • 2 Mix de rode vruchten fijn samen met de porto in een mixer.
  • 3 Meng dit met de afgekoelde wijnsiroop. Verwijder de tijmtak. Giet het mengsel in een kom met een platte bodem en laat ongeveer 6 uur opstijven in de diepvries.
  • 4 Schraap de bevroren granita uit de kom met een vork zodat er zich losse vlokken vormen. Verdeel ze over verschillende glazen en dien ze meteen op, eventueel versierd met verse rode vruchten.

Granita van rode vruchten met porto en rode wijn is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scholpakketje met paddenstoelen schol scholfilet sjalotje paddenstoelen kruidenboter stokbrood witte wijn
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse ananasgranita
370 min-
Bekijk recept
Koken met koffie: Irish coffee, Koffiegranita en Mokkamelk
20 min
Bekijk recept
Aardbeiengranita met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept