Goudbrasem in zoutkorst met citroenvinaigrette

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op stand 7 – 210°C.
  • 2 Was en dep de vis droog.
  • 3 Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag grof zout en leg er de goudbrasems op. Kruid de buikholtes met peper en stop er de takjes tijm in.
  • 4 Bedek de vissen helemaal met de rest van het zout en druk het aan tot een egale zoutkorst van minstens 1 cm dik. Besprenkel met een beetje water zodat de zoutkorreltjes versmelten tijdens het bakken en een dichte laag vormen om verdamping te voorkomen.
  • 5 Laat 30 tot 40 min. in de oven bakken (afhankelijk van de grootte van de vissen).
  • 6 Neem uit de oven en laat 10 minuten rusten.
  • 7 Citroenvinaigrette: meng het sap van de citroen (6 eetlepels) met de olijfolie, peper en zout in een kom. Voeg bieslook en peterselie toe. Zet opzij.
  • 8 Breek de zoutkorst met een houten hamer en lepel. Verwijder het vel van de vissen en snij het vlees van de graten af. Leg de visfilets op een grote schaal.
  • 9 Verdeel de filets over de borden. Lepel er wat citroenvinaigrette over.

Goudbrasem in zoutkorst met citroenvinaigrette is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spitskoolparten met citroenvinaigrette
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Broodpizza met tonijn en mozzarella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm/komkommer rolletje met citroenvinaigrette
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Colombo van goudbrasem
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van goudbrasem en kaki
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van visfilets met limoen en avocado
10 min Voorgerecht
Bekijk recept