Gamba's met rauwkost en yoghurtsaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de stengels van de venkel en snij de knol in heel fijne plakjes met een mandoline. Overgiet met citroensap en zonnebloemolie, voeg de ontpitte en fijngesneden komkommer toe, de gehalveerde kerstomaten, peper en zout. Dek af en laat rusten in de koelkast.
  • 2 Meng de yoghurt met 1 eetlepel limoensap, de koriander, een beetje geraspte gember, peper en zout.
  • 3 Giet de arachideolie op de (ontdooide) gamba’s, voeg de gehakte chilipeper toe en meng. Leg ze in een grote braadpan (of op een plancha) en bak ze op vrij hoog vuur tot ze gekleurd zijn.
  • 4 Dien de gamba’s op met partjes limoen, de salade en de saus. Serveer met brood.

Gamba's met rauwkost en yoghurtsaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken speklapjes met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktballen met yoghurtsaus en Marokkaanse couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Surf 'n turf van de grill
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gamba's
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentekroketjes, lamsgehaktballetjes, pittige gamba's, bruschetta en salade van courgette
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept