Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote braadpan. Bak de kippenhaasjes snel aan beide kanten bruin op middelhoog vuur. Leg ze op een bord (ze moeten nog niet helemaal doorbakken zijn) en kruid met peper en zout.
  • 2 Doe de nog bevroren paddenstoelen in dezelfde pan en laat ze enkele minuten stoven tot ze hun vocht vrijgeven. Laat ze uitlekken, snij de grootste in stukken en doe ze terug in de pan. Voeg 1 eetlepel olie toe en stoof ze 5 min op middelhoog vuur. Voeg de peterselie toe, peper en zout en laat afkoelen.
  • 3 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg een langwerpig hoopje paddenstoelen diagonaal op elk deegvierkantje. Leg er 2 kippenhaasjes op en vouw het deeg zodanig dat de vulling volledig ingepakt is. Draai de pakketjes om, smeer ze in met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Leg ze (met het bakpapier) op het ovenrooster en laat ze in 20 min bruin bakken in de oven.
  • 4 Giet ondertussen de witte wijn, de Luikse siroop en het bindmiddel in een steelpan. Breng aan de kook en laat 20 min zacht koken. Breng op smaak.
  • 5 Serveer warm met preistoemp bvb.

Bladerdeegpakketje met kippenhaasjes, bospaddenstoelen en Luikse siroop is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bladerdeegpakketje met geitenkaas
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaaspakketjes met wilde rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeegpakketje met ragout, paddenstoelen en doperwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Comté met kastanjes in een bladerdeegpakketje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept