Blanquette van balletjes met groentjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze in kokend water of stoom ze gaar.
  • 3 Rol van het gehakt kleine balletjes ongeveer zo groot als een kers, leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze 10 minuten in de oven bakken.
  • 4 Snij intussen de wortelen in schijfjes en het preiwit in fijne reepjes. Doe ze met de zilveruitjes en 2 eetlepels olie in een kookpot en bak alles 2 minuten aan op zacht vuur. Voeg de bloem toe, roer 1 minuut, doe er dan geleidelijk aan en al roerend 75 cl warm water bij. Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en het kruidentuiltje. Doe er de balletjes bij en laat 10 minuten sudderen op heel zacht vuur.
  • 5 Snij intussen de champignons in plakjes en bak ze in een pan in 1 eetlepel olie en het citroensap tot al het vrijgekomen water verdampt is. Doe ze bij in de kookpot en voeg ook de room toe, laat 2 minuten sudderen en neem van het vuur.
  • 6 Klop de eidooier krachtig los in een pollepel van het kookvocht. Giet alles terug in de kookpot en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met de aardappelen. Opgelet : laat de saus niet meer koken nadat je de eidooier hebt toegevoegd.

Blanquette van balletjes met groentjes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Burgers in schildpadvorm en pasta met groentjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon op lage temperatuur en lentegroentjes
2 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pilav met groentjes, rozijnen en stukjes Quorn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pancakes met zout en zoet beleg
Bekijk recept

Blanquette de veaux (kalfsvlees in romige saus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette de veau
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met groene kruiden en blanquette saus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blanquette D?agneau
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept