Bloemkooltaart

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C.
  • 2 Snijd de roosjes van de bloemkool en kook ze gedurende ± 5 minuten. Giet af en zet even opzij.
  • 3 Pel de ui en snijd in ringen. Pel de sjalot en snipper fijn. Hak de rozemarijn fijn. Houd enkele uiringen apart en bak de rest met de sjalot glazig in wat olijfolie. Bestrooi met de rozemarijn.
  • 4 Klop ondertussen de eieren los en meng de gebakken ui eronder. Snipper de basilicum fijn en voeg toe, samen met de bloem, het bakpoeder, de kurkuma en de Parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout en meng.
  • 5 Bekleed je springvorm met een vel bakpapier. Verdeel de bloemkool en de overige uiringen over de bakvorm en giet er voorzichtig het eimengsel over. Bak gaar in de oven gedurende 35 à 40 minuten, tot de taart stevig en goudbruin is.
  • 6 Laat afkoelen en serveer.

Bloemkooltaart is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkooltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkooltaart
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkooltaart
0 min
Bekijk recept

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkooltaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkooltaart
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkooltaart
0 min
Bekijk recept