Baskische piperade en knapperige bayonneham

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  • 2 Snipper de ui fijn, snij de paprika’s in reepjes en hak de chilipeper fijn. Bak ze gedurende 2 min. op middelhoog vuur in de olie. Dek af en laat stoven op zacht vuur.
  • 3 Leg ondertussen de sneetjes ham op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ongeveer 8 min. roosteren tot ze krokant worden.
  • 4 Pel ondertussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snij ze in blokjes. Doe ze bij de paprika’s, samen met de geperste lookteentjes en laat alles op vrij hoog vuur stoven tot al het vrijgekomen vocht verdampt is.
  • 5 Klop de eieren los met peper en zout, giet ze op de groenten en laat ze stollen op middelhoog vuur. Blijf ondertussen onophoudelijk roeren.
  • 6 Bestrooi met gehakte peterselie en dien meteen op met de ham. Serveer met een salade en knapperig stokbrood.

Baskische piperade en knapperige bayonneham is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika
Bijgerecht
Bekijk recept
Piperade met Bayonneham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Asperges in flensjes & parmaham
Bekijk recept

Baskische kip met chorizo
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskoteletjes met Baskische saus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbouten op Baskische wijze
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baskische Taart
30-60 min -
Bekijk recept