Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
20 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
1,5 rode chilipeper
500 g diepgevroren garnaalstaarten (maat 21/25)
1 mango, niet te rijp
40 cl kokosmelk
1 stuk verse gemberwortel
2 koffielepels geraspte limoenzeste
2 eetlepels vissaus
1 koffielepel kurkuma
peper en zout
Bereiding
Pel de scampi’s (vooraf ontdooid), maar laat er het laatste stukje schaal en de staart aan.
Rasp de gember in een schaal, voeg de fijngehakte rode chilipeper(s) toe, de geraspte limoenzeste, de kurkuma, de vissaus en de kokosmelk. Meng het geheel en voeg dan de scampi’s toe. Dompel ze goed onder in de marinade, dek af en laat minstens 30 min. in de koelkast rusten.
Snij het vruchtvlees van de mango in dikke blokjes.
Indien de marinade in de koelkast te fel gestold is, laat alles dan wat lauw worden zodat je de scampi’s makkelijk kan doen uitlekken. Steek ze, afwisselend met de mangoblokjes, op prikkers. Smeer ze in met olie en laat ze in een grote grillpan roosteren.
Giet ondertussen de marinade in een steelpan en laat op zacht vuur pruttelen. Kruid af.
Serveer de brochettes met de warme saus, rijstnoedels en een gemengde salade van komkommer, tomaten en sojascheuten.
Brochettes van scampi’s met mango en kokosmelk is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Smoothie plus »
Curry met groene kool en garnalen »
Broodpuddinkjes »
Gekoelde kokosmelk met meloen »
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango »
Brochettes van zalm en courgette »
Spiesjes van witte pens en gedroogde pruimen »
Saté van rund met pindasaus »