Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen

4
10 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 300 g abrikozen
  • 3
  • 05 vanillestokje
  • 4 80 g suiker
  • 5 250 g mascarpone
  • 6 een beetje rozemarijn
  • 7 1 limoen bio
  • 8 4 diepgevroren wafels
  • 9 20 g pistachenootjes (zonder omhulsel) 1
  • 0 Ontpit de abrikozen en snij ze in 4 kwartjes. 1
  • 1 Doe de abrikozen en de suiker in een sauteerpan, samen met het vanillestokje dat je al hebt opengesneden en uitgekrabd. Laat dit 30 min. tot moes koken. Aan het einde van het kookproces laat je de rozemarijn mee intrekken. Zet even aan de kant. 1
  • 2 De schillen van de helft van de groene citroen gaan samen met het sap ervan, de mascarpone en een eetlepel suiker in een pannetje. Goed mengen. 1
  • 3 Bak de wafels gedurende 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. 1
  • 4 Snij de wafels in 2, voeg de lauwe vruchtenmoes toe, de mascarpone en (als je wilt) een beetje gehakte pistachenootjes. Alles meteen opdienen!

Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse broodpudding
45 min Nagerecht
Bekijk recept