Bento: Kippenbrochettes teriyaki

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de mirin met de sojasaus, de sake, de rietsuiker, ½ el olie en het zout in een klein steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • 2 Snijd de kipfilets in reepjes en doe ze in een diepe schaal. Laat het vlees 1 uur marineren in de Japanse saus en meng geregeld. Haal de kip nadien uit de marinade en rijg de reepjes op een satéstokje. Zet een grillpan op het vuur en strijk ze lichtjes in met arachideolie. Bak de brochettes rondom rond gaar.
  • 3 Bestrooi nog met de geroosterde sesamzaadjes.

Bento: Kippenbrochettes teriyaki is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Teriyakispiesen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia op mihoensalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schnitzels op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bento: Rijstrolletjes
Bijgerecht
Bekijk recept
Bento: Japanse omelet - Amagoyaki
Bijgerecht
Bekijk recept
Bento: Koolsalade met daikon en wortel
Bijgerecht
Bekijk recept
Bento box voor de kleintjes
42 min Hoofdgerecht
Bekijk recept