Bulgur met gegrilde aubergines

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de bulgur gaar volgens de instructies op de verpakking. Zet even apart.
  • 2 Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Snijd de auberginesin de lengte in dunne plakjes en daarna in
  • 2 Werk af met een beetje olijfolie. Gril de aubergines aan beide kanten tot ze gaar en mooi gekleurd zijn. Gril daarna de ham kort aan zodat ze lekker krokant wordt.
  • 3 Snijd de vijgen in 4 en zet even apart.
  • 4 Pluk de blaadjes peterselie en hak fijn. Pluk de blaadjes basilicum, houd er enkele apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Pers de citroen en meng met de olijfolie, de balsamicoazijn, de honing en de fijngesnipperde kruiden zodat je een mooie vinaigrette krijgt. Kruid met peper en zout.
  • 5 Meng de vinaigrette onder de bulgur en hussel er de jonge gemengde sla door.
  • 6 Werk de bulgursalade af met de gegrilde aubergines, de vijgen, de ham, de basilicum, de parmigianoschilfers en Espelettepeper.

Bulgur met gegrilde aubergines is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane kipfilet met bulgursalade
30 min-
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bulgur met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept