Taart met rode pompelmoezen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 8 timer restaurant Nagerecht link Delhaize print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bekleed een taartvorm met het zanddeeg, plooi de overtollige deegrand lichtjes naar buiten. Bak 8 min. in de oven (het is niet nodig om er papier en bonen in te leggen, want zanddeeg rijst niet!). Snij dan het teveel aan deeg af (het deeg zal tijdens het bakken gekrompen zijn). Verlaag de temperatuur van de oven tot 150°C (th. 5).
  3. Rasp de schil van 1 pompelmoes fijn en bewaar. Schil de 3 pompelmoezen tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit, leg ze in een vergiet. Vang het vrijgekomen sap tijdens het schillen op en pers het sap uit wat overblijft van de pompelmoezen: je hebt 20 cl sap nodig.
  4. Klop, met de garde, de zachte boter en de suiker, voeg dan het sap toe, de fijngeraspte schil, de eieren en het amandelpoeder. Giet het mengsel in de taartbodem en laat 20 min. in de oven bakken. Laat volledig afkoelen.
  5. Leg, net voor het serveren, de pompelmoespartjes op de taart en bestrooi alles met de kandijsuiker. Laat lichtjes karameliseren met behulp van een gasbrander voor crème brûlée of onder de hete ovengrill.
  6. Laat 5 min. rusten en serveer.
Taart met rode pompelmoezen is een recept van Delhaize

Receptenzoeker