Tagliata van rundvlees met rucolaslaatje

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers de limoen en meng het sap met de suiker, de fish sauce en de sojasaus. Snijd de rode peper in de helft, verwijder de pitjes en snipper fijn. Houd enkele ringetjes apart voor de afwerking. Pel de ui, snipper fijn en voeg samen met de rode peper bij de saus.
  • 2 Breng water aan de kook, snijd 3 cm van de onderkant van de asperges en dompel ze 2 à 3 minuten onder in het kokend water. Koel ze af met ijswater om het kookproces te stoppen en de kleur te behouden. Spoel de komkommer, snijd in de helft en verwijder de zaadjes met behulp van een lepeltje. Snijd er halve maantjes van. Maak een salade van de rucola, de postelein of waterkers, de asperges, de komkommer en de blaadjes koriander.
  • 3 Zet een grillpan op het vuur met wat olijfolie en gril de biefstuk zo’n 2 à 3 minuten langs elke zijde. Kruid de biefstuk met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in een vel aluminiumfolie, laat zo nog 5 minuten rusten. Snijd vervolgens in dunne plakjes.
  • 4 Schik de salade op een bord, serveer het vlees erbij en besprenkel met de vinaigrette.
  • 5 Werk af met de pinda’s en enkele ringetjes rode peper.

Tagliata van rundvlees met rucolaslaatje is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche met pompoen en knapperige ham
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantjes van twee kazen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Kleine terinnes van ricotta met olijven en citroen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Papillot van zeewolf met een rucolaslaatje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Biefstuk tagliata
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata op Florentijnse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept