Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly Prat

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de voet van de asperges af en kook ze 8 minuten in kokend gezouten water. Haal ze uit het water en dompel ze in een slakom met water en ijsblokjes om het kookproces te stoppen. Doe hetzelfde met de erwtjes, de bonen en de groene uien, waarvan de voet en de eerste blaadjes zijn verwijderd. Pel de bonen.
  • 2 Giet 200 g erwtjes, 100 g bonen, het groen van de uien en het hazelnootpoeder in de kom van een mixer. Voeg zout en peper toe. Mix en voeg olijfolie toe. Kruid bij. Verwarm 'au bain-marie'.
  • 3 Warm de oven voor op 180 ºC. Ontrol het bladerdeeg en snij cirkels uit met behulp van een kom. Leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Prik erin met een vork. Bedek met een blad bakpapier, leg er een plaat op en zet 20 minuten in de oven. Haal de taartjes daarna uit de oven.
  • 4 In een kookpan: giet de Noilly Prat erin, maak een bouillon. Haal van het vuur, laat afkoelen en voeg 2 eigelen toe tijdens het opkloppen. Blijf kloppen op een matig vuur totdat de bereiding olieachtig en schuimig wordt. Voeg boter in kleine blokjes toe en daarna de lichtjes opgeklopte vloeibare room, blijf kloppen. Hou warm 'au bain-marie'.
  • 5 Op het bord: warm de groenten snel op. Leg de bladerdeegcirkels in het midden van het bord. Smeer de erwtenpuree open, verdeel de groenten en giet een scheut mousseline. Serveer met de mousseline in een sauskom.

Taartje met kleine groenten en mousseline met Noilly Prat is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Gevogeltebouillon
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pakketje van zeewolf
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen uit de pan met venkel, spekjes en Noilly Prat
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met krab en koffiemousse
Snack
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept