Chili 'con carne'

5
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 1 gele paprika
  • 3 1 groene paprika
  • 4 1 ui
  • 5 600 g rundergehakt niet bereid
  • 6 4 eetlepels olijfolie
  • 7 1 kg passata
  • 8 1 dik knoflookteentje
  • 9 1 laurierblad 1
  • 0 1 afgestreken koffielepel van komijnpoeder, chili, paprika en griessuiker 1
  • 1 480 g rode bonen niet bereid (uit blik, uitgelekt gewicht) 1
  • 2 3 eetlepels gehakte peterselie 1
  • 3 oranje cheddar 1
  • 4 peper en zout 1
  • 5 Snij de ui fijn en de paprika’s in kleine blokjes, fruit ze met 3 eetlepels olie gedurende 10 minuten op heel zacht vuur in een stoofpot met deksel. 1
  • 6 Bak intussen het gehakt bruin in een grote braadpan met 1 eetlepel olie. Breek de massa met een spatel in kleine stukjes. 1
  • 7 Doe het vlees, de passata, de geperste knoflookteen, het laurierblad, de suiker en de specerijen in de stoofpot. Breng aan de kook en laat 15 min. zonder deksel sudderen op heel zacht vuur. 1
  • 8 Spoel de bonen goed onder koud water. Laat ze uitlekken en doe ze bij in de stoofpot. Meng en laat nog 5 min. sudderen. 1
  • 9 Breng op smaak met peper en zout, voeg de peterselie toe en serveer warm met rijst of brood. Dien de grof geraspte cheddar apart op.

Chili 'con carne' is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Carne di maiale alle erbe e insalata al mango (Kruidige varkenshaas met mangosalade)
30 min-
Bekijk recept
Rotolo di carne con insalata verde (Rollade van kalfslende met groene salade)
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Sperziebonenchili met gehakt
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse chili con carne met Opperdoezers
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Afrikaanse braaiworst
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept