Creoolse vlees- en visfricassee

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olie en een klontje boter in een grote, hoge pan en bak er de kippenonderbouten in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout. Neem ze er uit wanneer ze aan alle kanten goudbruin zijn en fruit de gehakte ui in dezelfde pan op zacht vuur.
  • 2 Bestrooi na 5 minuten met het kerriepoeder, roer 1 minuut, voeg dan de kokosmelk en de kip toe. Dek af en laat 30 minuten op zacht vuur sudderen, draai de onderbouten halverwege de gaartijd om.
  • 3 Pel ondertussen de scampi’s, laat er het staartje en de staartvinnen aan. Rooster de geraspte kokosnoot in een antikleefpan zonder toevoeging van vetstof.
  • 4 Neem de stukken kip uit de saus, mix de saus fijn en leg er de kip terug in. Voeg de scampi’s en de suiker toe, laat 5 minuten op zacht vuur sudderen.
  • 5 Snij ondertussen de bananen schuin in dikke schijven. Verwarm een klontje boter in een braadpan en bak de schijven goudbruin in korte tijd op hoog vuur.
  • 6 Breng de fricassee op smaak met peper en zout, bestrooi met de verse kruiden en de geroosterde kokosnoot. Serveer meteen met witte rijst. Werk af met een partje limoen per bord.

Creoolse vlees- en visfricassee is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker


Creoolse frogmore pie
2 uur-
Bekijk recept
Creoolse Biefstuk
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Een Creoolse Groentenchili
30-60 min -
Bekijk recept
Creoolse Pompoensoep
10-20 min -
Bekijk recept