Tom yam khung (garnalensoep met citroengras)

4
15 min
Soep
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 E-mail
  • 2 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 3 100 g Parijse champignons
  • 4 1 kleine rode chilipeper
  • 5 1,5 l water
  • 6 3 stengels citroengras
  • 7 1 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 8 1 eetlepel rode currypasta
  • 9 1 koffielepel kurkuma 1
  • 0 1 koffielepel ruwe rietsuiker 1
  • 1 1 koffielepel fijngesneden kaffirlimoenblaadjes (in bokaal) 1
  • 2 1 koffielepel fijngesneden galangawortel (in bokaal) 1
  • 3 2 eetlepels limoensap 1
  • 4 4 eetlepels fish sauce 1
  • 5 5 cl kokosmelk 1
  • 6 1 bussel verse koriander 1
  • 7 Pel de vooraf ontdooide scampi’s. Snij de champignons in fijne plakjes, snipper het chilipepertje en de stengels citroengras fijn. 1
  • 8 Breng het water met het verkruimelde bouillonblokje aan de kook. Voeg het citroengras toe, het chilipepertje, de rode currypasta, de kurkuma, de suiker, de kaffir en de galanga. Laat 2 min. sudderen. 1
  • 9 Voeg dan de champignons en de scampi’s toe. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 2 min. sudderen. Doe er de fish sauce bij, het limoensap en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout en neem van het vuur. 2
  • 0 Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen.

Tom yam khung (garnalensoep met citroengras) is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met spinazie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tagliatelle met chiantisaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaten met grijze garnaalkes
15 min Snack
Bekijk recept
Tomaat-garnalensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde kip-avocadosandwich
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept