Quiche met venkel en roquefort

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder het loof van de venkels en snij de rest in kleine blokjes (ong. 500 g netto). Doe ze in een grote steelpan gevuld met kokend water en laat ze 10 minuten zacht koken.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 3 Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg. Klop de eieren los met de room, peper en zout. Verkruimel de roquefort grof.
  • 4 Giet de venkelblokjes af en spoel ze goed onder koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  • 5 Leg de blokjes in een enkele laag in de taartbodem, bestrooi met roquefort en giet er het eimengsel bovenop. Zet 30 minuten in de oven.
  • 6 Maak een salade klaar met de Romeinse sla, de gehalveerde kerstomaten, olijfolie, azijn en zout.
  • 7 Serveer de warme quiche met de salade.

Quiche met venkel en roquefort is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Radijssalade met blauwaderkaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Minipizza's met roquefort
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Driehoekjes van selder met roquefort
20 min Snack
Bekijk recept
Eikenbladsalade met kippenlevertjes
20 min
Bekijk recept

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentequiche
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fantasiaquiche met pinda's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept