Angel food cake en compote van rood fruit

8
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Zeef de bloem en meng met de helft van de suiker en het zout. Klop de eiwitten met het citroensap tot stevige, glanzende sneeuw. Voeg er, al kloppend, de resterende suiker bij en klop nog 2 min. Voeg het vanille-extract toe en spatel het eiwit voorzichtig door het bloem-suikermengsel.
  • 3 Stort het deeg in een ronde, siliconen bakvorm.
  • 4 Bak de cake in de oven gedurende 30 à 35 min. Prik er even met een mes in om te kijken of hij gaar is. Als er geen deeg aan het mes kleeft, is hij klaar. Draai om op een rooster en laat hem zo een uurtje rusten alvorens uit de vorm te halen.
  • 5 Zet een pannetje op het vuur met het rood fruit en de rietsuiker. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur zachter en laat nog 10 min verder pruttelen, zodat de compote indikt.
  • 6 Klop de room half op met de vanillesuiker.
  • 7 Serveer de cake met de opgeklopte slagroom en compote van rood fruit.

Angel food cake en compote van rood fruit is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Angel food cake met kokos
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Fallen angel
Bekijk recept
Fallen Angel
0 min
Bekijk recept
Heaven And Hell Cake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept