Iberico-varken met zuiderse kruidenboter

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Laat de kappertjes, zongedroogde tomaten en zwarte olijven uitlekken en spoel de kruiden. Hak eveneens fijn. Roer goed door mekaar en meng de boter eronder. Lepel de kruidenboter op een vel plastic vershoudfolie.
  • 2 Rol er een worst van en draai de zijkanten dicht. Laat opstijven in de koelkast.
  • 3 Kruid het vlees met wat zout en zwarte peper, en wrijf het in met verse tijmblaadjes. Zet een pan op het vuur met boter en schroei het vlees langs beide kanten dicht. Gaar het vlees daarna verder in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 8 à 10 min.
  • 4 Serveer het vlees met dunne schijfjes van de kruidenboter.

Iberico-varken met zuiderse kruidenboter is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Iberico frenched racks met ananaschutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensalade met Iberico ham
15 min-
Bekijk recept
Gebakken Iberico-filet met gegrilde groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoemp van zoete aardappel met maïs, rode ui en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept