Zuurkool uit de Elzas

6
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de zuurkool met koud water en laat goed uitlekken.
  • 2 Laat de boter smelten in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui aan op een zacht vuurtje, zonder dat ze kleurt. Voeg de zuurkool, de gehakte knoflook, het laurierblad, de kruidnagels, de jeneverbessen en het karwijzaad toe. Voeg de wijn toe en breng aan de kook. Voeg het spek toe. Strooi zout en peper, dek af en laat gedurende 1u30 koken op een zacht vuurtje terwijl je regelmatig roert en het niveau van de vloeistof controleert. Voeg wat wijn toe indien nodig.
  • 3 Schil de aardappelen en doe ze bij in de kookpot met het gerookte hammetje, de worsten van Montbéliard en de worst van Morteau. Laat 25 min verder koken en voeg dan de knakworsten toe. Laat nog 5 min sudderen.
  • 4 Leg de zuurkool op een schotel.

Zuurkool uit de Elzas is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Yoghurtgranité met ‘honingtomaatjes’ en aardbeien
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Kabeljauwcarpaccio met notenpesto
45 min-
Bekijk recept
Varkenskotelet met Rieslingsaus en flensjes uit de Elzas
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept