Eend met quinoa

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Snijd elke eendenborstfilet in 4 stukken. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snijd elke appel in 8 partjes. Besprenkel de stukjes appel met het citroensap zodat ze minder snel verkleuren.
  • 3 Zet een pan op het vuur met 1 el boter en korst de stukjes eendenborst rondom. Bak daarna in dezelfde pan de partjes appel.
  • 4 Bereid de brochettes: rijg de stukjes gebakken eend en appel afwisselend op de spiesjes.
  • 5 Gaar de brochettes verder in de voorverwarmde oven gedurende 10 min.
  • 6 Kook ondertussen de quinoa gaar in de groentebouillon volgens de instructies op de verpakking. Laat zeer goed uitlekken.
  • 7 Schil de wortelen en snijd in zeer fijne blokjes zodat ze bijna de grootte hebben van de quinoa. Doe hetzelfde met de prei en de sjalotten. Hak cashewnoten ook heel fijn en rooster ze in een antifkleefpan.
  • 8 Haal de noten uit de pan en giet een scheutje arachideolie in de pan. Stoof de groentjes er kort in aan. Voeg de quinoa en de geroosterde noten toe en kruid stevig met peper en zout. Parfumeer met hazelnootolie.
  • 9 Serveer de eendenborstbrochettes met de quinoa.

Eend met quinoa is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept
Brochettes van eend met sesamzaad en coulis van mango
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept