Semifreddo met limoncello en basilicum

4
15 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de suiker met het water in een steelpan op heel zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop enkele minuten krachtig door tot de bereiding schuimig en in volume verdubbeld is. Giet in een kom en laat afkoelen.
  • 2 Klop ondertussen de eiwitten heel stijf en klop ook de room op.
  • 3 Doe de limoncello bij de eierbereiding, meng en voeg de geklopte room toe. Roer er dan voorzichtig de eiwitten onder. Voeg een twaalftal fijngehakte basilicumblaadjes toe.
  • 4 Verdeel het mengsel over een siliconen bakvorm voor muffins en laat enkele uren in de diepvriezer opstijven.
  • 5 Ontvorm de semifreddotorentjes op de borden, zet ze 20 min. de koelkast en serveer ze koel, afgewerkt met basilicum.

Semifreddo met limoncello en basilicum is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Semifreddo van yoghurt en limoen
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met sinaasappel
Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met snickers
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Semifreddo met espressosaus
15 min Nagerecht
Bekijk recept