Moussaka met aubergines en linzen

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Pel en snipper de ui en de knoflook en schraap de wortelen. Snijd de wortelen en de bleekselderij in kleine stukjes.
  • 3 Verhit wat olie en stoof de ui tot de stukjes glazig zijn.
  • 4 Voeg de knoflook, de wortel en de selderij toe en laat 5 minuten stoven.
  • 5 Voeg de tomaten en de linzen toe, kruid met Provençaalse kruiden, komijnpoeder, chilipoeder en zout en laat het mengsel minstens 30 minuten op een zacht vuurtje pruttelen zodat alles goed gaar is. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
  • 6 Snijd intussen de aubergines in lange schijven en bak ze in een flinke scheut olijfolie. Leg de helft dakpansgewijs op de bodem van een ingevette ovenschaal zodat de bodem mooi bedekt is. Houd de andere helft apart.
  • 7 Laat het linzenmengsel wat afkoelen in een koudwaterbad en roer er een ei door. Verdeel het linzenmengsel over de aubergines in de ovenschaal. Leg nu de overige aubergines in de schaal zodat de linzen bedekt zijn.
  • 8 Vermeng de plattekaas met twee eieren, kruid met een mespuntje nootmuskaat, peper en zout. Giet dit over de aubergines.
  • 9 Bak de moussaka een uur in de oven.

Moussaka met aubergines en linzen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Worst-linzenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept