Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
30 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
2 schaaltjes chick’pieces
100 g Griekse, kleine pasta
1 blik linzen
1 courgette
1 ui
1 ciabatta d’Antan nog te bakken
basilicum
parmezaan om erbij te serveren
1 teentje knoflook
1,5 blokje vetarme bouillon
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Bak de ciabatta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de ui fijn en snij de chick’pieces in fijne, hapklare reepjes. Bak ze samen in de olie in een kookpot op zacht vuur. Voeg na 2 minuten het geperste lookteentje toe en de in kleine blokjes gesneden courgette. Roer 2 minuten, voeg dan 1,25 L water toe en de verkuimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook.
Strooi er dan de pasta in, roer en laat 10 minuten sudderen.
Giet de linzen af, spoel ze grondig onder koud water en doe ze bij in de kookpot. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 3 minuten verder sudderen.
Breng op smaak met peper en zout, voeg het gehakte basilicum toe en dien warm op met het knapperige brood. Serveer er de geraspte parmezaan apart bij.
Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Aardappelpreisoep met zalmballetjes »
Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika met groentechips »
Maaltijdsoep van savooiekool »
Oosterse maaltijdsoep met balletjes »