Ragout van artisjok

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de voet en de buitenste bladeren van de artisjokken.
  • 2 Snij het bovenste deel af op 2/3 van de hoogte.
  • 3 Snij de artisjokken in 4 en verwijder de vezels.
  • 4 Giet de artisjokken in een slakom met koud water en het sap van 2 citroenen.
  • 5 Hak de sjalotten en teentjes look fijn.
  • 6 Fruit ze in een stoofpan met de olijfolie.
  • 7 Giet er de droge witte wijn bij en breng aan de kook.
  • 8 Doe daarbij de uitgelekte artisjokken, het water, de laurierblaadjes en 1 in 8 gesneden bio citroen.
  • 9 Doe daarbij zout, peper en de fijngehakte blaadjes van de takjes munt. 1
  • 0 Dien lauw of op kamertemperatuur op.

Ragout van artisjok is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pannenkoeken met hüttenkäse en artisjok
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde artisjokken uit de oven
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Broccolirijst met kipragout
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van kikkererwten met spinazie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme ham-kaasragoutbroodjes
10 min
Bekijk recept