Risotto met rucola, noten en mascarpone

4
10 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olie in een stoofpot en fruit de fijngehakte ui 2 minuten op zacht vuur. Strooi er de rijst in, roer 2 minuten, voeg dan de witte wijn toe. Roer 30 seconden, voeg 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
  • 2 Verlaag het vuur tot het minimum, dek af en laat 20 minuten sudderen op heel zacht vuur.
  • 3 Hak intussen de rucola en de noten grof.
  • 4 Doe de rucola bij in de stoofpot, roer goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 2 minuten sudderen.
  • 5 Dien meteen op, schep op elk bord een dikke eetlepel mascarpone en gehakte noten. Serveer er de parmezaan apart bij.
  • 6 Heb je wat meer tijd, dan kan je de risotto op de traditionele manier bereiden. Voeg hiervoor de bouillon beetje bij beetje toe, steeds nadat de rijst de bouillon geabsorbeerd heeft.

Risotto met rucola, noten en mascarpone is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept