Kip met appelen en calvadossaus

4
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kip in 8 stukken. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en braad hierin de stukken kip die je met zout en peper hebt ingewreven. Het vlees moet aan alle kanten mooi goudbruin zijn.
  • 2 Dek de pan af en laat het vlees nog 30 min. op een zacht vuurtje braden.
  • 3 Breng, zodra het vlees gebraden is, de bouillon aan de kook. Voeg de room, de bouillon en de walnoten bij de kip.
  • 4 Warm de calvados lichtjes op, giet over de stukken kip en flambeer.
  • 5 Draai de stukken kip om, overgiet met het kookvocht en laat nog 15 min. op een matig vuur gaarstoven.
  • 6 Verhit de rest van de boter in een braadpan en braad hierin de appelschijven goudbruin. Bestrooi met geraspte nootmuskaat en laat nog 5 min. op een zacht vuurtje verder bakken tot de schijven zacht zijn.
  • 7 Schik de stukken kip op afzonderlijke, voorverwarmde borden. Overgiet de kip met de saus, schik de appelschijven rond het vlees en garneer met kervel.
  • 8 Dien onmiddellijk op.

Kip met appelen en calvadossaus is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Appeldessert met amandelvulling en calvadosroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Koteletjes van konijn met calvadossaus, spruitjespuree en knolselderkoekjes
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendeborstfilets & Appel-Calvadossaus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Parelhoenderborst Met Calvadossaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept