Chocoladebombe op z’n Italiaans

8
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bekleed een kleine, ronde kom (type beslagkom) met vershoudfolie.
  • 2 Snij de cake in plakken van 1 cm dikte en snij deze diagonaal doormidden.
  • 3 Bekleed de wand van de kom volledig met de driehoekjes cake.
  • 4 Leg ze tegen elkaar, zonder tussenruimte.
  • 5 Besmeer ze rijkelijk met Amaretto.
  • 6 Klop de room heel stijf.
  • 7 Voeg de suiker en de praliné toe, vervolgens de au bain marie gesmolten chocolade en meng goed.
  • 8 Schep de bereiding in de kom en strijk de bovenkant glad.
  • 9 Smeer de resterende driehoekjes cake in met Amaretto en leg ze omgekeerd op de chocoladeroom om de bombe af te dekken. 1
  • 0 Snij, indien nodig, de buitenste cake tot op dezelfde hoogte. 1
  • 1 Dek af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast. 1
  • 2 Draai het gebak voor het serveren om op een serveerschaal, bestrooi volledig met cacaopoeder en vervolgens met wat bloemsuiker. 1
  • 3 Werk af met enkele chocoladekrullen en dien koel op.

Chocoladebombe op z’n Italiaans is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ciabattina-toast met paprikasalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Chocoladebombe
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladebombe
Langer dan 2 uur - Nagerecht
Bekijk recept