Kalkoen met bospaddestoelen, Monbazillac en puree met truffelolie

8
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de kalkoen in een grote stoofpot, voeg de juliennegroenten toe en zet onder koud water, de kalkoen moet volledig ondergedompeld zijn. Voeg 1 verbrokkeld bouillonblokje per liter water toe. Dek af en breng aan de kook. Reken vanaf dan 20 min. kooktijd. Neem van het vuur en laat de kalkoen in de bouillon afkoelen met het deksel op de pot. (Deze methode laat toe om de baktijd in de oven te verkorten en geeft een sappiger resultaat).
  • 2 Verwam de oven voor op th. 6 – 180°C. Laat de kalkoen goed uitlekken en leg ze in een grote ovenschotel. Bestrijk ze volledig met boter en bak ze 1,5 uur, bedruip regelmatig.
  • 3 Kook de in blokjes gesneden aardappelen ondertussen gaar in kokend lichtgezouten water. Reken 15 à 20 min. vanaf het kookpunt. Giet ze af, voeg 20 cl room toe en de truffelolie. Prak ze goed en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Fruit ook de heel fijngesnipperde sjalotten in een stoofpot met 2 eetlepels olijfolie. Zet het deksel op de pot en laat 5 min. stoven op een zacht vuur. Voeg dan de wijn toe en laat voor de helft inkoken op een middelhoog vuur.
  • 5 Was ondertussen de Parijse champignons, maar laat ze niet in het water liggen. Snij ze in fijne schijfjes en doe er een beetje citroensap bij. Bak ze met 1 eetlepel olijfolie in een grote pan tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven. Leg ze op een bord en schep nu de geborstelde en eventueel in stukken gesneden bospaddenstoelen in dezelfde pan. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en bak ze snel op een hoog vuur.
  • 6 Strooi het bindmiddel in de wijnsaus, meng goed, voeg 40 cl room toe, de bieslook, de champignons en de bospaddenstoelen. Laat 5 min. sudderen en breng op smaak.
  • 7 Versnij de kalkoen, serveer met de saus en de puree met truffelolie.

Kalkoen met bospaddestoelen, Monbazillac en puree met truffelolie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Comtékaas met homemade gemarineerde groenten
Snack
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept