Zoek
Feta Saganaki
4
15 min
Delhaize
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g bloem
400 g feta
0,5 komkommer
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel oregano
peper, zout
50 g tapenade (van tomaten of zwarte olijven)
6 tomaten
2 eetlepels wijnazijn
Bereiding
1
Vinaigrette: meng de tapenade met de helft eetlepels olijfolie en de eetlepels azijn, breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
2
Snij de tomaten in kwartjes en de komkommer in plakjes, verdeel over de borden of leg op een grote schaal.
3
Snij de blokken feta in twee. Snij elk stuk vervolgens middendoor (in de dikte). Wentel ze in de bloem.
4
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met antikleef bodem en bak de plakken feta 1 min. aan elke kant.
5
Leg ze op de rauwkost, kruid met peper en bestrooi met oregano. Dien meteen op, serveer de vinaigrette in een apart kommetje.
6
Lekker met gegrild pitabrood.
Feta Saganaki is een recept van
Delhaize
Dit vind je misschien ook lekker
Harika-eieren (saganaki me feta kai avga)
20 min
Bekijk recept
Garnalen Saganaki
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampies Saganaki.
10-20 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde-paprikasalade met feta en munt
15 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept