Gegratineerde mosselen met spinazie

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de olie in een grote pan en stoof er de spinazie in. Begin op zacht vuur en verhoog nadien het vuur zodat al het vocht vrijkomt.
  • 2 Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren.
  • 3 Voeg het geperste knoflookteentje bij de spinazie, meng 2 min., bestrooi dan met bloem. Meng 1 min. en voeg de melk toe, evenals 15 cl mosselkookvocht (zorg dat de bezinksels in de beker blijven), laat 2 min. op zacht vuur indikken.
  • 4 Neem van het vuur, voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en breng op smaak. Verdeel over 4 individuele ovenschaaltjes en bestrooi met geraspte kaas.
  • 5 Laat onder de warme ovengrill kleuren en serveer meteen. Geef er een lekkere huisgemaakte puree bij.

Gegratineerde mosselen met spinazie is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie met pesto-kip
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept