Kipreepjes met groene curry

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de kippenhaasjes in reepjes en bak ze op een vrij hoog vuur in een wok met 2 eetlepels olie. Neem ze eruit wanneer ze bruingebakken zijn, doe 1 eetlepel olie bij in de wok en fruit er de gesnipperde ui in op een zacht vuur gedurende 5 min.
  • 2 Voeg dan de currypasta toe, meng 1 min., doe er vervolgens de kokosmelk bij, 10 cl water, de kipreepjes en de gehalveerde sperziebonen. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  • 3 Rasp de schil van de limoen fijn en pers het sap uit het vruchtvlees. (2 eetlepels). Doe alles bij in de wok en voeg ook de suiker en de fish sauce toe. Laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Bestrooi met fijngehakte koriander en serveer warm met basmati- of Thaïse rijst.

Kipreepjes met groene curry is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-kipwraps
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept