Gebakken wijting met asperges en olijven
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
restaurant
Hoofdgerecht
link
Delhaize
print
Ingrediënten
8 witte asperges, geschild
600 g wijtingfilet
8 groene asperges
8 aardappelen, in de schil
1 teentje knoflook, geplet
1 takje tijm
1 laurierblad
1 takje rozemarijn
100 g zongedroogde tomaten
15 cl zure room
12 zwarte olijven, in stukjes gesneden
1 eetlepel kervel, fijngehakt
3 lente-uitjes, fijngesneden
20 g boter
3 eetlepels olijfolie
peper en zout
Bereiding
Kook de aardappelen in gezouten water samen met de knoflook, tijm, laurier en rozemarijn. Giet de aardappelen af en laat ze een beetje afkoelen. Pel ze en plet ze met een vork of pureestamper.
Kook de asperges beetgaar in gezouten water (10 à 12 minuten voor de witte asperges, 8 minuten voor de groene asperges).
Meng de olijven, de zure room, de lente-uitjes, de kervel, de zongedroogde tomaatjes doorheen de geplette aardappelen. Werk af met wat olijfolie en peper en zout.
Bak de wijtingfilets in olijfolie, kruid met peper en zout en voeg een klontje boter toe.
Schik de aardappelen en de vis op de borden. Garneer met de asperges en de kervel.
Gebakken wijting met asperges en olijven is een recept van
Delhaize
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Hummus garni »
Gemarineerde kaas »
Pasta met mediterrane tonijnsaus »
Pikante groene olijven »
Gebakken appel en appelchips met ijs »
Gebakken rijst met ananas »
Gebakken taco's met sardines »
Gebakken schol met druivendressing »