Artisanale pasta met vongole

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng in een kookpan een grote hoeveelheid zout water aan de kook.
  • 2 Pel de look en de ui en hak ze fijn.
  • 3 Verhit in een bakpan de olie op een matig vuur en laat daarin de look en de ui slinken.
  • 4 Overgiet vervolgens met de witte wijn en de bouillon en laat tot de helft inkoken.
  • 5 Was de schelpdieren zorgvuldig in gezouten water.
  • 6 Herhaal deze bewerking indien nodig twee of drie keer, totdat alle eventuele zand verwijderd is.
  • 7 Doe ze bij de jus samen met de fijngehakte bladpeterselie en laat ongeveer 3 minuten stoven op een zacht vuur (de schelpen moeten opengaan).
  • 8 Zet een deksel op de pan en zet opzij naast het vuur.
  • 9 Dompel de pasta in de kookpan en kook hem al dente (volgens de aanwijzingen op de verpakking) in ongeveer 18 minuten. 1
  • 0 Laat uitlekken in een vergiet, nadat je eerst 1 pollepel kookvocht opzij hebt gezet. 1
  • 1 Leg in de braadpan met de schelpen en meng. 1
  • 2 Verwarm dit alles enkele minuten op een zacht vuur. 1
  • 3 Leng aan met 2 tot 3 eetlepels kookvocht, draai er nog eens met de pepermolen over, doe er zout op en dien meteen op.

Artisanale pasta met vongole is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orecchiette con frutti di mare (pasta met zeevruchten)
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Forel in krant met barbecuestokbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hot dog deluxe met comtékaas
Snack
Bekijk recept
Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisanale Hamkroketjes
150 min
Bekijk recept